Welke sporten

Welke sporten zullen er zijn?

Jumping Fitness

Jumping Fitness is een intervaltraining waarbij je meer dan 400 spieren activeert door springbewegingen te maken op een kleine trampoline. Tijdens de intensieve work-out doe je dynamische oefeningen op energieke muziek.

Summer Fit Festival - Jumping Fitness
Summer Fit Festival - Gritt

Gritt

De Sportfabriek Presents: Gritt! Gritt is een high-intensity interval training van 30 minuten. Je wordt tot het uiterste gepusht en verder! Je traint met een halter, gewichtschijven en je eigen lichaamsgewicht.

Body Combat

Basic Fit Presents: Bodycombat! Bodycombat is een toffe high-energy workout, geïnspireerd op oosterse vechtsporten met bewegingen uit karate, taekwondo, kung fu, kickboxing en tai chi. In no-time krijg je een geweldige conditie en word je sterker. Je vecht tegen een denkbeeldige tegenstander en je doet geen moeilijke bewegingen. Stress en spanningen lossen als sneeuw voor de zon op en aan het einde voel je je een echte kampioen!

Summer Fit Festival - Body combat
Summer Fit Festival - Body Pump

Body Pump

 Een groepsles waarbij je op muziek alle spieren onder handen neemt met behulp van gewichten en halters. De nadruk ligt op krachttraining, maar niet met als doel om heel gespierd te worden. Je krijgt er vaak wel een strakker lijf van en je traint het uithoudingsvermogen van je spieren. Omdat bij body pump het verbranden van energie het belangrijkst is, wordt deze workout ook wel ‘the fastest way to get in shape’ genoemd.

Functional Training

Evolve Presents: Crosstraining! Dit wordt in groepsverband aangeboden. Tijdens deze training verwerken we beweegtechnieken en vaardigheden in zeer afwisselende, uitdagende workouts. Door middel van differentiatie kan het niveau aangepast worden aan de individuele deelnemer. Crosstraining is dan ook voor zowel de beginnende als de gevorderde, en voor de jonge en de oudere sporter geschikt.
functional training
Streetdance

Booiaka

Luv 2 Move Presents Rechtstreeks uit Los Angeles: Booiaka! Booiaka is een Sassy HipHop dance-workout waar je danst op die lekkere R&B, HipHop, Afro, Reggeaton en Housetracks van toen en nu! Terwijl je geniet van de easy-2-follow danspassen leer je een sexy of stoere hiphop choreografie, waarvan je nooit dacht dat je dat kon! Booiaka is jouw kans om jouw persoonlijkheid op de dansvloer te brengen en jezelf te laten gaan op de muziek!

Pound

Luv 2 Move Presents: Pound! Een ware cardio Jamsessie! Geïnspireerd door het aanstekelijke en energieke gevoel dat je krijgt van het spelen van drums! Verbrand tot 900 calorieën per uur met deze te gekke workout door de combinatie van cardio & kracht oefeningen. De Ripstix (drumstokjes) waarmee je de hele les rockt zorgen voor extra gewicht en extra training voor je core en stabiliteit. Drum je zelf fitter en strakker op jouw favoriete muziek!
Summer Fit Festival - Pound
Bootcamp SFF

Bootcamp

Evolve Presents: Bootcamp! BootcampTraining betreft een sportmethodiek gebaseerd op de trainingsroutine uit het leger. Deze cardiovasculaire en spierversterkende full body workout is voor mannen en vrouwen en alle niveaus.

Geen oefeningen op luxe fitnessapperatuur op een sportschool. Maar hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen in de buitenlucht. Back to basics.

XCORE

Basic Fit Presents: XCORE! Tijdens XCORE train jij je buik, rug, benen en armen! Met een aluminium koker gevuld met grit dat bij elke beweging heen en weer beweegt in je handen, worden jouw spieren extra gestimuleerd. 

xcore
zumba

Zumba

Basic Fit Presents: Zumba! Tijdens deze Latin dance workout werk jij je helemaal in het zweet! Onder begeleiding van opzwepende muziek dans jij de salsa, merengue, cumbia of de quebradita. Dan bedenk jij zelf de zon en het strand er wel bij!

Body Attack

Basic Fit Presents: Body Attack! Deze high-energy intervaltraining combineert atletische bewegingen met kracht en stabilisatie oefeningen. Met Body Attack train je je uithoudingsvermogen.
bodyattack
Taji Chi

Taji Chi

Een zachte-, vriendelijke-, ontspannen en meditatieve vorm van bewegen die zijn oorsprong vindt in China. In het ochtendgloren staan miljoenen Chinezen dagelijks in hun tuin of in het park Taiji te beoefenen. De vormen die veelal gecombineerd worden met een bewuste ademhaling zorgen ervoor dat je rustiger wordt en toch scherp blijft. Juist door deze rust ontspant je lichaam en in deze ontspanning heffen blokkades zich makkelijker op en ontdoe je jezelf van spanningen die onbewust opgeslagen worden in ons lichaam. Geschikt voor echt iedereen!

Body Balance

Bodybalance

Basic Fit Presents: BodyBalance! BODYBALANCE is een workout gericht op body en mind. De invloeden van yoga, Tai Chi en pilates en de verschillende stretches en houdingen zorgen voor meer kracht, flexibiliteit en concentratie.

LXR

Obifit Presents: LXR Training! LXR Training is een functionele Strenght Training die je in 30 minuten sterker, slanker en fitter maakt. Je sluit de training af met 15 minuten stretch en flexibiliteits oefeningen m.b.v. een foamroller.

xlr
shabam

SH’BAM

Sportfabriek Presents: SH’BAM! SH’BAM is een dansworkout met super leuke dansmoves! Als je dansen leuk vindt, dan is SH’BAM zeker iets voor jou. Je hebt geen danservaring nodig! De lessen zijn goed vol te houden, afwisselend, uniek en gezellig. Tijdens de les ga je helemaal los op de nieuwste hits, populaire klassiekers en swingende Latinbeats. Iedere les is een feestje en daarbij verbrand je ook nog eens optimaal calorieën.

Kickboxen

Scorpion Presents: Kickboksen! Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt! Het gaat hierbij om techniek, zelfverdediging en snelheid. Ben jij nou benieuwd hoe dat allemaal werkt? Tijdens Summer Fit Festival kan je een training volgen van verschillender trainers op top niveau!

kickboksen
club power

Clubpower

ClubPower is een zeer effectieve groepstraining waarbij je gebruik maakt van een halter met gewichten. De zwaarte van de gewichten wordt aangepast aan jouw wensen. ClubPower is ideaal als je wilt werken aan je hele lichaam. Je voelt je fitter en krijgt meer energie & kracht. ClubPower is uitermate geschikt voor iedereen die doelgericht wil trainen. Effectief werken aan je conditie, je gezondheid en een goed gevoel is met ClubPower binnen handbereik. Geschikt voor iedereen: vrouwen en mannen, beginners en gevorderden, jong en oud. De coach, de muziek en de enorme afwisseling in het programma zorgen voor een optimale workout. Voor iedere spiergroep nemen we een apart muzieknummer en doe je verschillende fitnessoefeningen met een halter met gewichten. Op deze wijze ontstaat er een uitgebalanceerde training waarbij je hele lichaam aan bod komt: benen, billen, rug, borst, armen (biceps, triceps),schouders en buik.

Hatha Yoga

Het Zentrum Presents: Hatha Yoga! Door middel van ademhalingsoefeningen, statische poses – Asana’s genaamd- en een heerlijke eindontspanning leer je je lichaam weer te voelen en te verstaan, leer je je grenzen te herkennen, erkennen en te accepteren en leer je focussen en je evenwicht te bewaren – niet alleen op de mat; maar door deze lessen juist ook in het dagelijkse leven!

yoga
broga

Broga 

Het Zentrum Presents: Broga! Broga betekent: Yoga for Bro’s (voor the Brothers én voor de stoere dames). Een fysiek zéér uitdagende les met een vaste Choreografie en opzwepende muziek. Deze les is ook uitstekend geschikt als ondersteuning voor je andere sportactiviteiten waarbij je jouw spieren met name verkor intensiveert. Hoe verschilt Yoga van Broga? Broga legt meer de nadruk o kracht, uithoudingsvermogen en uitdaging dan bij “gewone” yoga.. Mannen zoeken graag de fysieke uitdaging op. De bedenkers van Broga e daarom de focus op kracht, uitdaging en energie, zodat mannen zich mee aangesproken voelen. Deze les combineert oefeningen om de core te versterken met krachtoefeningen, ontspanning en stressreductie. Het gaa Broga echt om de functionaliteit van een beweging. Het heeft daarnaast zeker een aantal voordelen t.o.v. fitness en krachtsport!
Van Broga word je namelijk wél leniger, flexibeler én meer ontspannen.

Suppen

Niemand minder dan de Nederlandse Sup Kampioene komt les geven! Dit wil je niet missen!! Zoals bij eigenlijk elke sport verhoogt een goeie basistechniek het plezier dat je aan stand up paddle beleeft. Je komt sneller vooruit, komt makkelijker tegen eventuele tegenwind in en ziet dus meer van de omgeving!

suppen
suppen wedstrijd

Mega Sup Board Team Competitie

Met maximaal 10 personen op een Mega Sup Board een wedstrijd doen?! Dit kan allemaal!!!

Circuit 

BodyFit Wierden Presents: Circuit! Circuittraining is een ideale vorm van krachttraining voor gebruikers op de meest uiteenlopende niveaus. Iedereen krijgt een complete total-body workout. Circuittraining bestaat uit een circuit van meerdere kracht/cardio onderdelen.  De weerstand wordt verhoogd met kleine stappen, zodat gebruikers snel resultaat boeken en op die manier gemotiveerd blijven. Concentrische en excentrische bewegingen bootsen alledaagse bewegingen na.  Bij circuittraining wordt daarom met een stopwatch gewerkt als tijd indicator. Staat de stopwatch op tellen dan wordt er een oefening gedaan. Stopt de stopwatch dan wordt er gewisseld van oefening of kan er gerust worden.
Summer Fit Festival Circuit
windsurf

Windsurfen

Ook Windsurfen is een vak opzich. Door middel van teckniek, een goeie instructeur en oefenen kom je een heel eind! Dit wil je proberen!

DISQ

Food Fun Fit Presents: DISQ! Behaal èchte en vooral blijvende resultaten! Door te trainen met DISQ krijg je een gezonder, strakker en sterker lichaam en meer energie gedurende de hele dag. Deze gave les op muziek wordt geven in onze mooie Beach Area!

disq
yin yoga

Yin Yoga

Het Zentrum Presents: Een hele rustige vorm van yoga, waarbij je langer in een pose blijft, en waarbij het bindweefsel en de gewrichten soepeler gemaakt worden. Waardoor je gemakkelijker beweegt, je spieren sterker én flexibeler worden en je dus uiteindelijk soepeler gaat bewegen.  En daarbij maakt deze vorm van yoga ook aanspraak op je emotionele en je mentale welbevinden : Wanneer geef je op? Hoe gemakkelijk ga je ongemak uit de weg? Hoe lang zet je door en ten koste van wat? Een les boordevol inzichten en levenslessen… Geschikt voor iedereen!

Restorive Yoga

Het Zentrum Presents: Restorative Yoga, ofwel herstel-yoga, richt zich voornamelijk op het herstellen van de rust in ons zenuwstelsel. In deze les focussen we ons vooral op totale ontspanning, het loslaten van alle spierspanning en de daarbij behorende mentale en emotionele spanning. We werken heel veel met kussens, blokken, bolsters, dekens en andere hulpmiddelen, waardoor je zo comfortabel mogelijk in de poses bent. Elke deelnemer krijgt persoonlijke aandacht en de poses worden individueel aangepast.
restorative yoga
slim & shape

Slim & Shape

Het Zentrum Presents: Slim & Shape Yoga WORKOUT van 1 uur bevat doelgerichte yoga-asana’s, ademhalingsoefeningen en balmassagetechnieken om je lichaam in shape te brengen en te houden. Bovendien zorgt deze vorm van yoga voor een energiek lichaam en een rustige geest. Tijdens een Slim & Shape Yoga WORKOUT doorloop je altijd 8 essentiële stappen: Ademhaling, Slow Flow, Achteroverbuiging, tegenbewegingen, Detoxing Twists, Ademhalingsoefeningen en Buikbalmassages.

Kangoo

Nederland is een toffe workout rijker! Met Kangoo Jumps beweeg je op vette beats, werk je aan uithoudingsvermogen, verbrand je mega veel calorieën en dat allemaal met een hoge dosis fun. Deze stoere workout wordt op gegeven door International Kangoo Jumps Instructor Jamila Boutou van Studio JB Hilversum. Mis het niet!
Kangoo
cliff drop

Cliffdrop

Heb jij altijd al eens op een slackline, balanceboard of longboard willen staan? Cliffdrop kun je vinden op onze sportmarkt!! 

Run2Go

Run2GO presents de Elliptigo!! De Elliptigo is een combinatie van hardlopen, fietsen en crosstrainen ineen. Het is een leuke en effectieve manier van trainen en bovendien low-impact doordat je geen schokbelasting hebt op je gewrichten. Dit betekent dat je met de meeste blessures pijnvrij kunt (blijven) sporten. De Elliptigo is geschikt voor iedereen – kinderen, volwassenen, recreanten en geblesseerden. Elliptisch fietsen is een geweldige manier om je conditie te verbeteren en om calorieën te verbranden en ondertussen de omgeving te verkennen.. wil jij dit uitproberen? Dit kan.. zij zijn te vinden op de sportmarkt van ons festival!!
cliff drop
Piloxing

Piloxing

Piloxing is een intensieve, swingende en uitdagende groepsles voor mensen die eens wat anders willen. Het is een groepsles die is ontstaan in Hollywood en in Nederland nu ook steeds populairder begint te worden. De naam Piloxing is afgeleid van Pilates en Boxing. De Pilatesoefeningen zorgen voor flexibiliteit en spieropbouw, terwijl het boksgedeelte voor wat meer pit en snelheid zorgt. Plezier mag uiteraard ook niet ontbreken in deze les. Daarom worden de pilates en boks oefeningen afgewisseld met danspassen.

EMS

EMS staat voor Electric Muscle Stimulation. Door middel van laagfrequente elektrische impulsen worden de spieren in het lichaam effectief en doelgericht gestimuleerd. Het is een manier om in 20 minuten een workout te doen die gelijk staat aan 3 uur conventionele training in de sportschool. EMS komt vanuit de fysiotherapie en leent zich daarom uitstekend voor revalidatietraining.
ems
Sup Yoga

Sup Yoga

SUP Yoga is, je raadt het al, Yoga op een SUP board. Doordat een SUP plank vaak vrij breed is, heb je genoeg ruimte om een Yoga sessie op de plank te doen. SUP Yoga doe je dus op het water. Vaak is het relaxt om eerst een stukje te peddelen naar een rustig plekje, om vervolgens lekker even alleen omringd door de natuur een SUP Yoga sessie op je plank te doen

Body Step

BODYSTEP is een cardio workout voor het hele lichaam waar je snel fitter van wordt. Basis steppen, net als een trap op en af lopen – dat is de kern van BODYSTEP – zo krijg je in no-time strakkere benen en billen. Bij BODYSTEP Classic gaan de bewegingen wat sneller met meer ritme en flair. Bij BODYSTEP Athletic doe je ook moves als burpees en push ups en gebruik je soms een gewichtschijf om je bovenlichaam te trainen. De instructeur geeft je altijd genoeg opties.

bodystep
tone

Tone

TONE combineert blokken van kracht-, cardio- en coretraining tot een complete en effectieve workout. Een LES MILLS TONE training bestaat uit een mix van oefeningen om het hele lichaam te trainen en de hartslag te verhogen. De multi-piek workout helpt bij het verbranden van calorieën en het opbouwen van conditie en kracht, maar je verbetert ook je energieniveau, flexibiliteit, balans, behendigheid en coresterkte. De instructeur geeft diverse opties zodat je de intensiteit van de workout zelf kan bepalen.

Salsation

Salsation combineert functioneel trainen, dus met je eigen lichaamsgewicht, en vernieuwde latin dance moves – goed voor je conditie en al je spieren. SALSATION een workout waar je vrolijk van wordt, sterk, lenig en fit. Het woord Salsation is ontleend aan Salsa & Sensation. Salsa: niet alleen vanuit het ritme en de muziekgedachte, maar ook van het Spaanse woord ‘salsa’ dat saus betekent. Want deze workout is een pittige mix van verschillende ritmes, culturen, de saus over de dans en fitness. En Sensatie staat voor het programma dat een sterke focus heeft op muzikaliteit, expressie en de manier waarop het menselijk lichaam natuurlijk beweegt.

salsation
aqua bootcamp

Aqua Bootcamp

Wil jij sterker en fitter worden? Dan is Aqua Bootcamp iets voor jou! Aqua Bootcamp is een intensieve full body workout, gericht op kracht en conditie. De oefeningen zijn in het water en op zand. Onze instructeurs houden rekening met jouw niveau en helpen je verder. Verleg je grenzen, met Aqua Bootcamp!

Flyboarden

Hou je van een adrenalinekick? De laatste sensaties Flyboarden en hoverboarden zijn nu ook in Twente beschikbaar voor iedere watersportliefhebber die eens iets anders wil proberen! 

flyboarden
henk-jan

De beste verliezer

Henk Jan Koershuis: “Met de vernieuwde versie van De Beste Verliezer ben ik nu klaar-als-nooit-tevoren om jou te supporten naar een gezonde leefstijl. Het leven gaat voor iedereen met ups en downs en gezondheid speelt hierbij een cruciale rol. Ik heb een ijzersterk geloof dat een goed eetpatroon in extreme mate bijdraagt aan gezondheid. Meer dan velen inzien of beseffen. Wil jij de strijd tegen kanker, diabetes, overgewicht, vermoeidheid, gebrek aan zelfvertrouwen, energie of vele, vele, vele andere nare klachten en ziektes winnen in plaats van verliezen? Of ken je iemand? Mijn hart gaat sneller kloppen van gelukkige en vooral gezonde mensen”

Een moderne, ambitieuze moeder

De masterclass ‘De Moderne, Ambitieuze Moeder’: voor moeders, door moeders!
Naast het moeder zijn, zijn we ook een werkende vrouw met ambities en dromen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een goede balans vindt tussen je werk, je gezin en je me-time? En laat je je niet uit de weg slaan door schuldgevoelens en verwachtingen & overtuigingen van een ander? Hierover geeft Leonie Rutten een inspirerende lezing in de Mind tent! Waardoor jij bewustwording gaat creëren zodat je goed voor jezelf kunt gaan zorgen.
rutten
Jette

Mindset & Lifestyle

Jette en Michel gaan in deze Mini Masterclass samen spreken over Mindset & Lifestyle. Zij zullen jou op enthousiaste wijze informeren en inspireren! Michel heeft samen met zijn vrouw Renate tienduizenden euro’s geinvesteerd in persoonlijke ontwikkeling, van super “zweverig” tot VET Amerikaans inclusief 8 meter lopen over vuurhete kolen en alles wat daar tussen zit. Hij deelt met jullie zijn maar ook de conclusie van miljoenen andere mensen over hoe je het beste uit jezelf kan halen. Jette is 17 jaren jong en al vanaf haar tienerjaren geinteresseerd in gezondheid en voeding; op zeer jonge leeftijd maakte zij al een heel bewuste keuze; wil je weten wat, hoe en waarom? Kom dan naar deze boeiende Mini Masterclass!

Voor de kids

Voor de kids hebben we een speciale area en onder begeleiding word er voor vermaak gezorgd! Preston Palace komt met hun animatieteam om samen met de kids te springen op een springkussen, schminken, knutselen en nog veel meer? Hier wil je toch bij zijn?

Scoor nu een kinderticket voor maar €7,50!

preston palace
BodyFit
Janien
Jumping Fitness
Mistral
Basic Fit

Contact

Adress

Het Lageveld Wierden
Vriezenveenseweg 57, 7641 PE Wierden

Socials