Kangoo Jumps

Kangoo Jumps

Springen, springen, springen…

Nederland is een toffe workout rijker! Met Kangoo Jumps beweeg je op vette beats, werk je aan uithoudingsvermogen, verbrand je mega veel calorieën en dat allemaal met een hoge dosis fun. Deze stoere workout wordt gegeven door International Kangoo Jumps Instructor Jamila Boutou van Studio JB Hilversum. Mis het niet!

Maar wat is Kangoo Jumps?
Kangoo Jumps zijn speciale schoenen met IPS eronder. Dor deze vering behoort trainen op Kangoo jumps tot de rebound trainingen. Je hebt als het ware twee kleine trampolines onder je voeten. Ook deze manier van trainen is wat minder belastend op de gewrichten en kan individueel en in groepsverband utgevoerd worden

De voordelen van Kangoo Jumps:
– Minder belasting op de pezen en gewrichten
– Goed voor je conditie
– Spieropbouw door verschillende oefeningen
– Je kan het overal doen, als je de schoenen maar bij je hebt

Summerfitfestival-kangoojumps-jump-kangoo-sport

Megawalk

Megawalk

Lopen op een Crosstrainer…

In Haaksbergen is het ongelofelijk populair!
Per week komen 500 sporters naar de Megawalkles in maar liefst 26 lesuren! Gelukkig kunnen wij melden dat deze geweldige nieuwe les ook naar het Summer Fit Festival 2020 komt! 

Maar wat is Megawalk?
Megawalk is een loop/jogging beweging en is voor iedereen toegankelijk!
Beginners kunnen makkelijk meedoen, omdat ze geen ingewikkelde pasjes hoeven te doen. Een basis conditie is niet nodig, iedere deelnemer doet op zijn of haar eigen niveau mee. Door mee te doen aan Megawalk raak je je te veel aan kilo’s snel kwijt. Ook zal je conditie binnen enkele weken aanzienlijk verbeteren!

De voordelen van Megawalk:
– Conditie verbetering
– Ondersteunend tijdens elk afslankprogramma
– Verlaagt je vetpercentage in een snel tempo
– Gebruik tijdens de workout sessie >> ± 400 spieren
– Traint onder- en bovenlichaam tegelijkertijd
– Corestability training
– Je loopt 15 kilometer in 30 minuten, dus zeer effectief
– Erg leuk om te doen. Kan zelfs verslavend werken.
– Hart-/longcapaciteit wordt verbeterd!
– Totaal niet blessuregevoelig (in tegenstelling tot hardlopen buiten)
– Megawalk is zeer geschikt om mee te starten als je maanden of zelfs
jaren niet gesport hebt.

Megawalk-SummerFitfestival-Fit-sporten

 

Megawalk in het gehele jaar door even populair (dus niet alleen tijdens de
wintermaanden). Ben je nieuwsgierig geworden naar deze les? Binnenkort volgt er meer informatie over Megawalk op het Summer Fit Festival.

 

Start 2020 gezond

Start 2020 gezond

Oooops de feestdagen hebben roet in het eten gegooid.

 

Je was zo goed bezig.. hoe pak je die healthy lifestyle nou weer op? Of je bent al even niet meer zo gezond bezig en je zit helemaal niet lekker in jouw vel.

 

Hieronder onze tips om weer fit te worden!

  1. No excuses Maandag begin ik echt.. We bedenken allemaal altijd heel veel smoesjes.. maar begin gewoon vandaag! The best time to start was yesterday.. the best next time is NOW!
  2. Healthy producten Zorg dat je gezonde producten alvast in huis haalt, het liefst voor de hele week zodat je zo weinig mogelijk in de verleiding komt om thuis te laten bezorgen of toch stiekem dat stuk chocolade in jouw winkelmandje gooit.
  3. Beweeg!!! Doe wat je leuk vindt maar kom in beweging.. of dit nu dansen, fietsen wandelen of joggen is.. Beweeg het liefst 30 minuten per dag.
  4. Relax Ontspannen is ook heel belangrijk. Denk van tevoren na wat voor jou het ultieme ontspannen is en plan dit moment ook wekelijks in!
  5. Eet regelmatig Probeer regelmatig te eten en houdt eventueel een dagboekje bij. Drink 1,5 liter water per dag om jouw lichaam te zuiveren. Heb je een keer te veel gegeten ga dan niet meteen maaltijdmomenten overslaan maar ga balansen. Kies de volgende dag voor gezonde producten met minder kilocalorieën om zo de dag ervoor te compenseren. Door niet te eten zorg je dat jouw stofwisseling in de war raakt!
  6. Goals probeer niet te grote doelen in één keer te stellen maar stel jouw doel per week zodat je elke week trots op jezelf kunt zijn. Heb je een slechte dag pak het de volgende dag weer op, het zou zonde zijn wanneer die ene slecht dag een slechte week zou worden.
  7. Belonen Probeer jezelf te belonen, niet met eten, maar met andere dingen waar jij blij van wordt! Een leuk tijdschrift.. een dagje sauna..

Turn intentions into actions!!!

Winter workout.. hup kom van die bank!

Winter workout.. hup kom van die bank!

Trek jij in de herfst en winter liever jouw dekentje over je heen en lig jij met dikke sokken aan op de bank?

 

Heb jij last van een winterdepressie omdat de dagen korter worden, het koud en vies is buiten? Juist dan is het een goed idee om je goed aan te kleden en naar buiten te gaan. Door buiten te sporten vang je (zon)licht wat natuurlijk fantastisch is voor de aanmaak van Vitamine D! Door sporten en inspanning maak je endorfine aan wat zorgt voor een goed gevoel.. Dit zorgt ervoor dat jouw depressie als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Winterworkout-Summer Fit Festival-Sport

Juist buiten sporten bij lagere temperaturen zorgt dat je fitter en sterker wordt, tevens worden je prestaties beter! Ook zal dit jouw weerstand een flinke boost geven! Wil jij beter bestand zijn tegen die vervelende virussen blijf dan niet voor de kachel zitten maar kom in beweging.

Nog een pluspunt van trainen in de winter is dat je met dezelfde inspanningen als in de zomer meer calorieën verbrand, omdat jouw lichaam veel harder moet werken om op temperatuur te blijven. Wel is het natuurlijk zo dat je in de zomer ook anders eet dan in winter. In de stamppotten zitten veel meer calorieën dan in een frisse salade. Met de feestdagen in aantocht is het goed om balans te houden en in beweging te blijven!

Zorg wel voor een goede bloedcirculatie en doe eerst een goede warming up!

Heb je nou echt geen zin om de vrieskou te trotseren dan zijn er natuurlijk nog heel veel andere mogelijkheden om te bewegen! Het allerbelangrijkste is dat je beweegt!

Let’s go.