Hoe werkt jouw mind?

Hoe werkt jouw mind?

Lichaam & Geest staan met elkaar in verbinding

Lichaam & Geest staan met elkaar in verbinding. Je geest leidt je lichaam zeg ik altijd. Mindset is iets wat helemaal mijn ding is. Je hoofd is namelijk uiteindelijk hetgeen die bepaald of je gaat eten, bewegen of wat anders gaat doen. Maar dit wordt wel weer aangegeven door je lichaam. Wist je dat… als je lichaam toe is aan voeding er een seintje naar je hoofd gaat om aan te geven dat je moet gaan eten?

Bijzonder toch? Dat je lichaam en geest zo op elkaar ingespeeld zijn.

1 DING! Jouw mindset bepaalt of je een gezonde leefstijl gaat aannemen of niet.

Dit klinkt allemaal best makkelijk, maar dit is het moeilijkste aan het veranderen van je leefstijl. Veel experts hebben hier allemaal methodes voor. Alleen eigenlijk kan niemand echt vertellen wat je moet doen! je hebt het allemaal zelf in de hand. Om je mindset te veranderen zijn er in mijn ogen 3 onderdelen van essentieel belang.

Stap 1 Bewustwording
Hoe wil jij dat je met je lichaam om gaat? Hoe wil jij dat je lichaam eruitziet? Of hoe jij je voelt in je lichaam? Ga voor jezelf deze vragen eens langs. Misschien helpt het ook als je ze op schrijft… en tot slot, waarom wil jij gezond leven?

Stap 2 de Beslissing
Je mindset veranderen, is een beslissing. Jij bepaalt voor jezelf wat jij wil. De waarom heb je in stap 1 gecreëerd, die weet je! En nu ga je voor jezelf beslissen dat het echt gaat gebeuren.

Stap 3 Gewoontes
Las but not least… en misschien wel de moeilijkste! Doorbreek je gewoontes. Om je leefstijl om te gooien, moet er iets veranderen. Dit heb je geheel zelf in de hand. Pak je een stuk fruit of een stukje chocolade?

 

Wees bewust waarom je iets doet, besluit dat je het echt wil en doorbreek je gewoontes!

Liefs,
Annemiek